50-vuotisjuhlassa julkistettiin Vuoden Palvelija 2021: Teemu Murto

4.10.2022

Teemu Murto valittiin Vuoden Palvelijaksi

 Lempäälän Rotaryklubi on jälleen valinnut Vuoden Palvelijan. Tänä vuonna arvonimen sai kolmannen polven yrittäjä Teemu Murto Narvan Rauta ja Maatalous Oy:stä. Valinta tehtiin nyt jo 41. kerran ja sen saaja julkistettiin klubin 50-vuotisjuhlassa Lempäälän Nuorisoseurantalolla.

 Lempäälän Rotaryklubi valitsee vuosittain klubin toiminta-alueelta Lempäälästä tai Vesilahdesta henkilön tai yhteisön, joka klubin mielestä on parhaiten toteuttanut päivittäisessä työssään tai muissa toimissaan pyyteettömän palvelun ihannetta ja korostanut palvelemisen merkitystä kaikkien ihmisten kesken.

 Ensimmäisenä Vuoden palvelijaksi v. 1982 valittiin Lempäälä-Seura ja viime vuonna tunnustuksen sai suutari Juha Lehtimäki Lempäälästä. Valinta on 15 kertaa kohdistunut suoraan henkilöön ja muilla kerroilla saajana on ollut yhdistys tai muu organisaatio.

 - Vuonna 1948 Pirkanmaalla tapahtui murros, josta tuli myöhemmin käsite. Vuonna 1994 jälkeen sukupolvien vaihdoksen, jatkui laadukas palvelu osakeyhtiömuotoisena omistajansa hellässä, mutta määrätietoisessa johdossa. Palvelun monipuolisuus ja luotettavuus on saanut väen kaupoille kaempaakin, siis kehä III:kaan ei ole rajoittanut ostohalukkuuuta. Kyseisen yhtiön puhelimeen kun soitti, niin kukaan muu kuin nimeltämainitsematon Merja ei pystynyt vastaamaan nopeammin: Narvan Rauta ja  Maatalous. Arvon juhlavieraat ja rakkaat rotarit: Vuoden Palvelija on Teemu Murto, Narvan Rauta ja Maatalous Oy, totesi edellisen kauden klubipresidentti Tapani Tikkanen esitellessään voittajan.

 Valinta Vuoden Palvelijaksi ei ole Teemu Murron saama ensimmäinen huomionosoitus, sillä vuonna 2017 hänet valittiin Vesilahden Vuosisadan Yrittäjäksi Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Tuolloin Teemu Murto arveli valinnan johtuneen yrityksen pitkästä historiasta. Yritys on nyt toiminut 75 vuotta eri nimillä ja eri paikoissa, mutta ollut koko ajan olemassa.   

 - Vaikka on jo aikaisemmin tullut palkituksi, niin kyllä tämäkin tunnustus tuntuu hyvältä ja on suuri kunnia, kiitti Teemu Murto valinnasta.

 Lopuksi hän kertoi, että yrityksen toiminta jatkuu palveluhenkisenä kuten tähänkin asti, ja toivotti tervetulleiksi niin vanhat kuin uudet asiakkaat jatkossakin.

Teksti: Jorma Lehtinen

Kuva: Pasi Piipponen 

Vuoden Palvelija –arvonimen saaja Teemu Murto kädessään taiteilija Kalevi Kankaalan suunnittelema kunniataulu ja vierellään vaimo Piia Vuori-Murto. Lempäälän Rotaryklubin edustajina Tapani Tikkanen (vas.) ja Päivi Roiha (oik.).